Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Korábban már írtam a G-pontos orgazmus jelentőségéről. Mindenképpen érdemes először ezzel próbálkozni, tehát a G-pont kézzel való ingerlésével orgazmust elérni. A G-pontos orgazmus esetében is elengedhetetlen azonban a lazítás.

Ürítsük ki tehát a fejünkből az összes negatív gondolatot, testileg is, lelkileg is lazuljunk el maximálisan! Ha kell, relaxáljunk, miközben partnerünk a G-ponttal foglalkozik. Csak az érzékekre figyeljünk, a kellemes érzetek megélésére! Lazítsuk el minden porcikánkat, akkor is, ha esetleg kényelmetlen, kellemetlen dolgokat tapasztalunk. A G-pont ingerlése nem feltétlenül jár kellemes érzéssel, nem olyan, mint a csikló ingerlése, amikor már maga az érintés is kellemes. A G-pont esetében lehet olyan érzésünk is, mintha ezer tűvel szurkálnának. Nem szabad azonban emiatt feladni! Nagyon fontos, hogy bele tudjunk lazulni ebbe a kényelmetlen érzésbe is, ne feszítsük meg emiatt az izmainkat, ne terelődjenek el a gondolataink, ne a kellemetlen érzésre koncentráljunk, hanem a lazításra.

Az orgazmus (a G-pontos és a hüvelyi orgazmusé is) előjele nagyon gyakran a pisilési inger. Akinek még nem volt hüvelyi orgazmusa, de már érzett aktus közben vizelési inger, az most gyorsan lélegezzen fel: már közel jár! A gond ilyenkor az, hogy elkezdünk a pisilési ingerre koncentrálni, hogy vajon most tényleg pisilni kell-e (de hát az előbb voltam, hogyan lehetséges?!), vajon mi lesz, ha elengedem, mit fog szólni a partnerem, ha bepisilek, vagy spriccelek. Nos, ezeket a gondolatokat kell villámgyorsan elengedni! Ha belekapaszkodunk, ha másra koncentrálunk, ha hosszabb időre elkalandozunk és kibillenünk a testileg és szellemileg ellazult állapotból, akkor oda a lehetőség az orgazmusra.

Ha jön a pisilési inger, egyszerűen engedd el! Mintha a vizeleted engednéd el… próbálj meg teljesen ellazulni, ne legyen egy szemernyi feszültség sem a testedben, a fejedben továbbra is csak a kellemes érzetekre koncentrálj!

Ne akard görcsösen az orgazmust, de higgy benne, hogy képes vagy elérni. Lazíts, lazíts, lazíts! Mindig csak a pillanatnyi helyzetbe kell belelazulni, és ha ez sikerül, akkor mindig csak egyetlen lépéssel továbblépni, a következő érzetet kell megragadni és megélni.

Az orgazmus fejben dől el!

Azért javaslom, hogy a G-pont ingerlésével kezdjenek a partnerek, mert:

  • Ilyenkor a nőnek csak saját magára kell koncentrálni, nem kell a partnere mozgásával, az esetleges kényelmetlenségekkel foglalkozni
  • A G-pont ingerlése során megtanulja az ellazulást, ami minden orgazmus előfeltétele
  • A koncentrált ingerléssel a hüvely teljes ingerléséhez képest könnyebben lehet hüvelyi orgazmus elérni, ugyanakkor a G-pont a hüvelyi orgazmus elérésében is fontos szerepet játszik, így a nőnek lehetősége van „megtanulni” az e pont által nyújtott élvezeteket
  • Ha egy nő már megélt egy, vagy több hüvelyi orgazmust, minden további orgazmus könnyebben jön, hiszen már megvan a tudat, hogy képes rá

A hüvelyi orgazmus elérésében ugyanezt a lazítási technikát érdemes követni, de ott már lényegesen több zavaró tényező lehet (kényelmetlenség, a partnerre való odafigyelés), ezért az már a inkább a következő fokozat legyen!

Sok nő számolt be arról, hogy a pisilési inger rendkívül zavaró számára, és ezen nem sikerült túllépnie. Mindenképpen javaslom, hogy közvetlenül a próbálkozás előtt (G-pont ingerlése, vagy aktus előtt) menj el vécére. Ha továbbra is zavaró, akkor érdemes egy fóliát tenni az ágyra, rá egy törülközőt. Aktus közben lehet pózt váltani. További lehetőség, ha kádban (pl. állva, hátulról) próbálkozunk a hüvelyi orgazmus elérésével, úgy, hogy folyik a zuhany is. Bár ez valamivel kényelmetlenebb testhelyzet, de a nő könnyebben felül tud emelkedni azon a félelmen, hogy esetleg bepisil – ebben a helyzetben ugyanis ez egyáltalán nem lenne zavaró, sőt, a zuhany miatt észrevehetetlenné válik.

Néhány sikeres alkalom elegendő ahhoz, hogy a nő megszokja a pisilési ingert, ami a későbbiekben esetleg el is marad, lerövidül, vagy egyszerűen csak megtanulunk felülemelkedni rajta, és az orgazmus egyértelmű előjeleként érzékeljük.

Lényeges megjegyezni, hogy sem a G-pontos, sem a hüvelyi orgazmust nem feltétlenül előzi meg vizelési inger, tehát a hiánya sem jelenti feltétlenül azt, hogy nem lesz orgazmusom! Ez egyénenként is változó, de még egy adott nő esetében is különféleképpen jelentkezhet! Nekem rendkívül vegyesek a tapasztalataim ezen a téren, volt hogy egyáltalán nem volt pisilési inger orgazmus előtt, de olyan is volt, hogy meg kellett szakítani az aktust, annyira intenzíven éreztem és kiszaladtam vécére (nem jött semmi).

Amikor az aktus során próbálkozunk hüvelyi orgazmus elérésével, érdemes különböző pózokkal kísérletezni, és megtalálni azt, amikor a pénisz a leginkább ingerli a G-pontot. Nem tudok konkrét tippeket adni, hiszen ez függ az egyéni tényezőktől, és a partner anatómiai adottságaitól is. Minden párnak magának kell kikísérletezni a legmegfelelőbb módszert. A jó hír az, hogy ha egyszer sikerül megtanulni, akkor utána már bármilyen pózban elérhetővé válik.

Egyéni eltérések vannak abban a tekintetben is, hogy ki hány hüvelyi orgazmusra képes. Elvileg a határ a csillagos ég, de aktusonként 3-4 orgazmus teljesen átlagosnak számít azoknál a nőknél, akik megtanulták. Van, aki azt vallja, hogy ő csak egyre képes, utána túlérzékennyé, kellemetlenné válik. Ilyenkor is érdemes megpróbálni „belelazulni” a kényelmetlenségbe, és ki tudja, lehet, hogy jön a következő… és a következő…

A hüvelyi orgazmus sem mindig egyforma. Lényeges eltérések lehetnek az intenzitásában, minőségében attól függően, hogy éppen milyen idegvégződések vesznek szerepet az elérésében, vagy milyen a nő pillanatnyi hangulata, a partneréhez való viszonya. Mindig érdemes tehát újabb pózokkal, technikákkal próbálkozni, a lazítást pedig folyamatosan alkalmazni. Ha esetleg „elfelejtjük” a hüvelyi orgazmust (mert előfordulhat), akkor kezdjük elölről a tanulási folyamatot. Egyébként is jól jön néha egy kis „emlékezetfrissítés”, egy-egy relaxáció során átélt G-pontos orgazmus, mert tapasztalataim szerint ez még akkor is fokozza a nő orgazmuskészségét, ha egyébként képes rá.

Freud azt vallotta, hogy a nő akkor válik felnőtté, ha képes hüvelyi orgazmus elérésére. A felnőtt nőket „eltiltotta” a klitorális élvezetektől, mert úgy vélte, hogy ez felnőttkorban már nem elfogadható, minden nőnek meg kell tanulnia a hüvelyi orgazmust, és a csiklóizgatás csak gátolja őket ebben. Nem vagyok ennyire szélsőséges, de magam is azt vallom, hogy a hüvelyi orgazmus tanulható, és minden nőnek, ha nem is kötelező, de legalábbis erősen ajánlott megpróbálkozni az elsajátításával. Mindamellett nem gondolom azt sem, hogy a hüvelyi orgazmus kedvéért a nőknek le kellene mondani a csiklói orgazmusról. Élvezzük nyugodtan mindkettőt!

A teljesség igénye érdekében meg kell említenem, hogy szakemberek javasolják az úgynevezett híd-technikát a hüvelyi orgazmus megtanulására, tehát amikor a nő csiklóizgatás mellett ér el hüvelyi orgazmust, és fokozatosan tevődik át az élmény az egyik területről a másikra. Nekem ez a módszer önmagában nem vált be, ezért én a saját „technikámra”, tapasztalataimra esküszöm. Ugyanakkor a híd-technika jól jött akkor, amikor már képes voltam a hüvelyi orgazmusra, és klitorális „rásegítéssel” gyorsabban, intenzívebben tudtam megélni hüvelyi orgazmust.

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire lényeges a lazítás! Paradoxonnak hangozhat, de minden erőnkkel erre kell törekedni, és minden létező testi-lelki technikával ezt támogatni.

Címkék: lazítás gátlás gátlások hüvelyi orgazmus G-pont vaginális orgazmus

A bejegyzés trackback címe:

https://szexistenno.blog.hu/api/trackback/id/tr615292154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*E* 2013.05.24. 13:03:40

Még nem böngésztem át a teljes blogot. Vannak valahol gyakorlati tanácsok a G pont ingerlésére?
süti beállítások módosítása