Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5. A női test titkai

 2013.05.09. 21:46

Lássuk, mennyire ismered a saját tested!

Meg tudod-e válaszolni az alábbi kérdéseket?

  • A nemi szerveken kívül hol vannak az erogén zónáid?
  • Melyik a csiklód legérzékenyebb pontja?
  • Mennyi időnek kell eltelnie, amíg az első után újabb csiklói orgazmusra vagy képes?
  • Hány centiméter a hüvelyed befogadóképessége?
  • Hol vannak a hüvelyedben olyan pontok, amelyeknek ingerlése kellemes számodra?

Hány kérdésre tudtál maradéktalanul válaszolni? Biztos vagyok benne, hogy nem mindegyikre! Pedig a szex élvezetében rendkívül fontos, hogy megismerjük a saját testünket, képességeinket, hiszen mindenki más-más anatómiai adottságokkal és egyéni érzékenységgel rendelkezik. Ezek megtapasztalása segíthet abban, hogy maximálisan élvezzük a szexet.

A női nemi szerv alakja, formája egyénenként eltérő. A „punciszakirodalom” vagy húsz-ötvenféle különböző női nemi szervet különböztet meg, a nagy- és kisajkak, illetve a csikló mérete, formája alapján. Sok nő számára ez is gátlásokat okoz, hogy nem találják elég szépnek a saját nemi szervüket. Én erre azt mondom, nem szépnek kell lennie, hanem élvezetesnek. A férfiak meg szépnek találják. Az összes típust. Nem válogatnak. Ha kilógnak a nagyajkak, ha aszimmetrikus a nemi szerv – ezen a téren nem nagyon válogatósak. (Aki meg válogat, az magára vessen!)

Testünk felfedezésére számos lehetőség kínálkozik, ezek közül az első a maszturbáció, amit remélhetőleg mindenki már kamaszkora óta gondosan űz! (Itt kívánom megjegyezni, hogy nyugodtan lehet párkapcsolatban is maszturbálni, még kiegyensúlyozott szexuális élet mellett is, bár ez nem jelent olyan maradéktalan kielégülést, mint a partnerrel átélt együttlét.)

A maszturbáció során a nő felfedezi a csiklóját és környékét, kézzel, vagy segédeszközökkel a hüvelyét, és megtapasztalja, hogy milyen ingerekkel, milyen intenzitással lehet számára gyönyört okozni. (Kis intermezzóként engedtessék meg közbevetnem, hogy számorma furcsa jelenségre lettem figyelmes az internetes oldalak olvasgatása során: sok tinédzser lány nem a csiklóját fedezi fel először, hanem rögtön a hüvelyt kezdi ujjal izgatni, holott a nők többsége klitorális (csiklói) orgazmushoz sokkal könnyebben jut el. Csak remélni tudom, hogy ez nem jár számukra csalódásokkal, és nem jutnak olyan következtetésre, hogy ők egyáltalán nem képesek orgazmusra.)

Sokkal lényegesebb azonban, hogy a partnerünknek is engedjük, hogy fedezze fel a testünket, a nemi szervünket. A férfiak jelentős része számára a női nemi szerv egy rejtélyes, titokzatos, idegen világ, amit bár „használnak”, mégsem ismerik. A férfiak többsége nem tud lerajzolni egy női nemi szervet – nem a rajzkészség hiányából fakadóan, hanem mert nem ismerik. Nyilvánvaló, hogy a nők számára is gondot okozna ez a feladat, de esetünkben ez talán megbocsátható, hiszen mi viszonylag ritkán (vagy soha nem) látjuk magunkat alulnézetben. A férfiaknak azonban lehetőségük van alaposan szemrevételezni partnerüket, ennek ellenére mégsem ismerik a nemi szervet. Biztassuk őket a felfedezésre!

Mindenesetre segítségül, íme egy nő alulnézetben:

kulso.jpg

Forrás: http://termtud.akg.hu/okt/oktanyag/ember/szap/no.htm

A vagina különösen rejtélyes területnek számít, hiszen nem látható, csak érezhető, tapintható. Még ha hallottunk is róla, hogy létezik méhszáj, meg különböző titokzatos pontok, de látni nem látjuk. Habár, egyszer láttam egy fotósorozatot: egy fotós hölgy minden nap speciális kamerával lefotózta a saját méhszáját. Nem állítom, hogy szép látvány, de vitathatatlanul érdekes, ahogyan a ciklus során változik.)

Erről jut eszembe, a nők gyakran még a saját ciklusukat, az azzal járó testi változásokat sem ismerik! Pedig a méhnyak által termelt váladék mennyisége és állaga, a méhszáj elhelyezkedése folyamatosan változik a női nemi ciklus során. Sőt, a nemi vágy is változik, hiszen valójában biológiai ösztönlények vagyunk, és mivel a szex elsődlegesen a megtermékenyülést szolgálja, ezért úgy vagyunk „beprogramozva”, hogy a leginkább termékeny időszakban legyen a lehető legnagyobb a libidónk, és ezzel párhuzamosan a testünk minden létező módon (a méhnyaknyák nyúlóssá válásával, a méhszáj enyhe kinyílásával) segíti, hogy a spermiumok célhoz érjenek. (Természetesen ez senkit nem kötelez arra, hogy kizárólag a termékeny időszakban éljen nemi életet, az ember számára a szexualitás önmagában is örömforrás.)

A leginkább rejtélyes és titokzatos az a bizonyos G-pont (Grafenberg pont), amelynek a létezését sokan vitatják (a férfiak többsége szerint a shoppinG szó végén található, bár ez rendkívül gyenge és már nagyon fárasztó poén, de azért mindig elsütik a G-pont kapcsán).

Nos, én nem végeztem ilyen irányú kutatásokat nőknél – lévén reménytelenül heteroszexuális vagyok – de azt tudom, hogy ha engem pár évvel ezelőtt megkérdeztek volna, hogy van-e G-pont, szinte biztosan rávágtam volna, hogy szerintem nincs. Bevallom őszintén, hogy nem foglalkoztam különösebben a kérdéssel, hallottam ugyan, hogy emlegetnek valami csodapontot, de fogalmam sem volt, hogy azt hol és hogyan kell keresni. Én lepődtem meg a legjobban, amikor egy, a partnerem által kézzel okozott váratlan multiorgazmus során kiderült, hogy van ilyen pontom. (Ő azt mondta, fel akarja fedezni a testem, én meg hagytam. Fogalmam sem volt, hogy mit művel, hogy éppen a G-pontomat izgatja, de a hatás egészen frenetikus volt.)

A G-pont direkt ingerlésével elért orgazmushoz foghatót még soha nem éltem át, semmilyen más módon. Egyszerűen nem hasonlítható semmilyen más érzéshez. Maga az izgatás nem jár feltétlenül kellemes érzéssel (úgy, mint mondjuk a csikló izgatása), sőt, akár picit kellemetlen is lehet (nem árt előtte egy alapos körömvágás). A G-pontos orgazmus tehát (nálam legalábbis) egészen váratlanul érkezik, nincs semmi előjele (esetleg pisilési inger, de erről majd később), egyszer csak görcsbe rándul az egész testem, és elönt a gyönyör. Leírhatatlan, frenetikus érzés. Ha nem szűnik meg az izgatás, néhány másodperc múlva érkezik a következő gyönyörhullám, és ez addig ismételhető, amíg bírjuk szusszal – személy szerint én nem bírok ki túl sokat, mert hamar ájulásközeli állapotba kerülök, ami nem kellemetlen, sőt, egyes szexuális technikák kimondottan célnak tekintik az eszméletvesztést, ám én eddig még nem mertem elmenni. Talán majd egyszer…

Saját magam számára nem tudok G-pontos orgazmust okozni. Speciális segédeszközzel talán menne, de kimondottan kényelmetlen és fárasztó lehet folyamatosan a megfelelő pontot ingerelni. (Ha valakinek van tapasztalata a G-pontos vibrátorról, kérem, hogy ossza meg velem.) Kézzel hasonló a helyzet, nehéz folyamatosan kicsavart kéztartással mélyen a hüvelybe nyúlni, és egy adott pontot ingerelni, ráadásul az izgalom hatására a hüvely megnyúlik, és egyszerűen kivándorol a kezem alól a pont. Jobb ezt a partnerre bízni, kényelmetlen testhelyzet és a kéz begörcsölése nélkül egyszerűen csak élvezni!

 A G-pont elhelyezkedését és az ingerlés módját ez az ábra mutatja be kiválóan:

letak_gspot-300x269.jpgForrás: http://beacowhealth.blogspot.hu/2011/04/he-g-spot-women.html

A G-pont ingerlésének (egyik) technikája pedig a következő:

A hüvelybe benyúlva a hasfal felőli részen 3-5 centiméterre (egyénenként eltérő lehet) helyezkedik el egy körülbelül borsó-bab méretű pont, amelynek tapintása eltér a környezetétől és izgatásra szivacsossá válik. (Megtévesztő lehet a hüvelybemenetnél található nagyobb, érdes felület – ez NEM a G-pont! Mélyebben, mögötte kell keresni!)

Ezt a kis pontot kell izgatni egy, esetleg két ujjal (bár mérete miatt egy ujj bőségesen elég). Az izgatás történhet körkörös mozdulatokkal, „hívogató” mozdulatokkal, nyomogatással, vagy ennek megfelelő ütemű kombinációval. A lényeg, hogy mindig az adott pontot kell izgatni!

A nő „teendőiről” a hüvelyi orgazmusnál írok bővebben. A G-pontos orgazmus nem azonos teljes mértékben a hüvelyi orgazmussal, hiszen a hüvelyben a G-ponton kívül még további idegvégződések is találhatók, de vitathatatlanul jelentős szerepe van benne.

Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a G-pont módszer nem jár minden esetben spriccelős orgazmussal. (Annak ellenére, hogy sokan azonosítják azzal.) Teszem ezt egyrészt azért, mert sok nőt zavar ez a tudat, szégyellené a partnere előtt. A másik ok, hogy a férfiak ne várják el a nőktől a spriccelős orgazmust. Nem mindenki képes rá. Többször volt már rendkívül intenzív G-pontos orgazmusom, de még egyszer sem járt spricceléssel. Erre születni kell.

Ugyanakkor, ha egy nőnek van „ejakulációja” abban sincs semmi szégyellnivaló a nő számára, sok férfi kimondottan élvezi, ha látványos és egyértelmű jele van a nő gyönyörének. Az ehhez kapcsolódó szégyenérzetet azonban eloszlathatjuk azzal a tudattal, hogy korántsem biztos, hogy nekünk lesz spriccelős orgazmusunk! (Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen gyönyör után minden nőben meg fog szűnni a szégyenérzet, és nem fogja meggátolni a következő élvezetben!)

A hüvelyi orgazmus tanulásában hatalmas segítség (ha nem elengedhetetlen) a G-pontos orgazmus elérése. Számomra ez olyan, mint egy kapcsoló, ha már képes vagyok hüvelyi orgazmusra, akkor is jelentősen javítja az orgazmuskészséget (mind intenzitásban, mind mennyiségben). Ám önmagában sajnos nem elegendő, számos egyéb tényező kedvező együttállása szükséges!

A G-ponton kívül egyéb, orgazmusra késztető, vagy az ingerlésben részt vevő pontok is részt vesznek a szexualitás élvezetében. Az alábbiakban néhány kevéssé ismert, vagy evidens területet szeretnék áttekintetni. A csikló alatt, a húgycsőnyílás és a hüvely között foltnyi területen található az U-pont, melynek ingerlése, nyomogatása rendkívül kellemes a nő számára. A külső nemi szervek kézzel vagy szájjal való izgatása során a csikló izgatása mellett érdemes tehát az U-pontot is érinteni.

Hasonlóan élvezetes a gát környékének izgatása, akár manuálisan, akár orálisan, vagy akár a behatolás részeként.

A külső nemi szervek közül a nagyajkak speciális technikákkal való ingerlésével is elérhető a gyönyör. Ilyenkor nyilvánvalóan a csikló révén jut el a nő az orgazmushoz, de a klitorisz közvetlen érintése nélkül, a nagyajkak közvetítésével. A nagyajkakat morzsolgatva, vagy a kézfejjel két oldalról erősen végigsimítva is el lehet juttatni a nőt a csúcsra.

A leginkább titokzatos pont, amelyről szeretnék szót ejteni, az A-pont. A szexualitás magasiskolájának tartják, ha egy nő képes az A-pontos orgazmusra. Ez a hüvely legvégében, a méhszáj alatt helyezkedik el és részt vesz az aktus során az orgazmus megélésében, illetve ennek a pontnak az intenzív ingerlése szintén gyönyörforrás. Sok nő számára kellemetlen, fájdalmas a „méhszájbökdösés”, különösen, ha a partner nagyobb péniszmérettel rendelkezik. Ilyenkor a nők gyakran várják el partnerüktől, hogy legyenek óvatosabbak, finomabbak az aktus során. Nyilvánvalóan a férfi számára egyáltalán nem kellemes, ha vissza kell fognia magát, nem történhet teljes behatolás, vagy nem mozoghat igazán „vadul. Az ilyen esetekben tehát a partnerek közül valaki biztosan nem fogja tudni maradéktalanul élvezni a szexualitás örömeit (vagy a nő a kellemetlenség és a fájdalom miatt, vagy pedig a férfi a kötelező óvatoskodás miatt), hosszú távon pedig ez problémákat okozhat a szexualitásban. Mivel a férfi nem képes változtatni a méretén, ezért a nőnek kell változtatnia: a hozzáállásán. Saját tapasztalatom, hogy a fájdalom és a kellemetlenség kellő ellazulással átfordítható. (A lazítás technikáiról a hüvelyi orgazmusnál írok majd részletesebben). Ha pedig a nő nem csupán elviseli az intenzív méhszájbökdöséssel járó szexuális aktust, hanem megtanulja élvezni is,  akkor egy idő után elérhető az A-pontos orgazmus. Könnyen belátható, hogy mindkét fél sokkal jobban jár, ha az aktus sem fájdalommal, sem óvatoskodással nem jár, hanem mindkét fél számára gyönyört okoz.

 

Címkék: női test vagina hüvely csikló erotikus masszázs klitorisz szeméremajkak spriccelős orgazmus U-pont G-pont külső nemi szervek belső nemi szervek A-pont pisilési inger

A bejegyzés trackback címe:

https://szexistenno.blog.hu/api/trackback/id/tr665292067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása